Wellness behandelingen

In China zijn schoonheid en gezondheid nauw met elkaar verbonden.
Daarom wordt Hot Stone en Gua Sha ook toegepast om de schoonheid te ondersteunen.

Fotolia_49736829_S-800x600.jpg
hot-stone-massage.jpg

Tui Na Zen Massage

Ontspanning en rust

Wanneer je er helemaal klaar voor bent, zal ik beginnen met het helpen ontspannen van je spieren en het stimuleren van je bloedsomloop. Een Tui Na  massage richt zich op specifieke drukpunten in het lichaam, waardoor het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd en jouw lichaam kan starten met haar eigen helingsproces. 

Wanneer de Chinese massage goed bevalt, raden we je aan om meerdere sessies te boeken zodat het effect blijft aanhouden en je energie ook daadwerkelijk in evenwicht blijft. Wellicht voel je naderhand een lichte pijn van het duwen en kneden, maar zodra dit voorbij is, zul je je gegarandeerd beter voelen en een stuk lekkerder in je vel zitten. 

Therapeutische Hot Stone

Genezing voor het hele lichaam

Deze vorm van massage stimuleert de vrije doorstroom van je levensenergie (Qi) door het lichaam. 
Met behulp van Tui-Na en met warme stenen op de meridianen en acupressuurpunten.

Hierdoor worden lichaam en geest in balans gebracht.
Tevens wordt de bloedcirculatie bevorderd, waardoor toxines beter afgevoerd worden. Organen en spieren zullen dankzij deze dieptereiniging beter functioneren en ook het immuunsysteem wordt versterkt. Tijdens deze therapie worden lichaam en geest uitgenodigd om diep te ontspannen, waardoor deze massage met recht een helende koestering voor de mens in zijn totaliteit mag worden genoemd. Ideaal om even te ontstressen

Gua-Sha-–-Everything-You-Need-To-Know-Ab
Tui-Na Zen.jpg

Gua Sha Gezichtsmassage

Voor een fris en gezond gezicht

Gua Sha betekent het schrapen van de huid en is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). 
Bij de Guasha gezichtsmassage worden de Guasha technieken specifiek ingezet op het hoofd, gezicht, nek en decolleté om de huid op een natuurlijke manier stralend en jong te houden. De Guasha gezichtsmassage is door de zachte technieken een ontspannende behandeling en heeft daarnaast als doel om de doorbloeding en lymfe-circulatie van het gezicht te verbeteren en de aanmaak van collageen te stimuleren. De kwaliteit van de huid verbetert en afvalstoffen en toxines worden afgevoerd. Hierdoor verminderen rimpels en fijne lijntjes, er ontstaat een strakkere huid en een vitaler uitziend gelaat.
Doordat bij de Guasha gezichtsmassage de meridianen en acupunctuurpunten van het hoofd en gezicht gestimuleerd worden heeft de behandeling ook een positief effect op de algehele gezondheid.

JVE Zen Special

Voor een ultieme verwennerij van lichaam en geest

In deze behandeling worden Tui Na, Hot Stone en Gua Sha gecombineerd naar een maar liefst twee uur durende behandeling.

Het is een moment voor je lichaam en geest om helemaal te resetten. We starten met het leegmaken van het hoofd om vervolgens een gezichtsbehandeling te doen (Gua Sha). Daarna zal worden gewerkt aan de rug, billen en benen (Tui Na en Hot Stone) om als laatste te eindigen met de voorzijde, benen en buik.

Natuurlijk zullen we de armen, handen en voeten hierin niet vergeten.

Ervaar wat deze behandeling teweeg brengt en dan is verdere uitleg overbodig.

Voorbeeld van een Tui-Na massage

"Tui" betekent "duw", en "Na" betekent "greep". Tui-Na spreek je uit als Twiena.

Pas sinds kort begint deze therapie meer en meer door te dringen in het westen.

Met onderstaand videofragment krijg je een duidelijker beeld wat een Tui-Na massage inhoudt. 

Tui-Na heeft als doel de Qi-stroom in het lichaam en de meridianen in balans te brengen. Tui-Na maakt gebruik van een heel scala aan krachtige, diep inwerkende technieken om de Qi te manipuleren, zoals knijpen, duwen en kneden.

Tui-Na wordt in China toegepast vanaf de leeftijd van vijf jaar. Baby's en jonge kinderen worden op een andere manier behandeld. Hun meridiaanstelsel is nog niet volledig ontwikkeld.

Tui-Na is veilig. Als er op een verkeerde plaats druk wordt uitgeoefend, blijft het resultaat uit en verschijnt er misschien een blauwe plek, maar kwaad kan het niet. De Qi-stroom komt na verloop van tijd vanzelf weer in balans.