Onze therapeutische behandelingen

gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunst

Onder het genot van een kop Alka thee zullen we gezamenlijk gaan kijken welke behandelmethode het best bij jou past.

Vaak komen mensen naar mij toe wanneer er bepaalde klachten zijn. Omdat de Traditionele Chinese Geneeswijze holistisch werkt zal ik een uitgebreide anamnese doen waardoor we niet alleen preventief gaan werken, maar dat we ook op zoek gaan naar de bron. Als lichaam en geest in balans zijn dan kan het welzijn zijn intrede doen.

Wij hebben een fantastisch zelfgenezend vermogen mits we het toelaten.

Acupuncture
Cupping-Spa_edited.jpg
Vrouw die acupunctuur
djup massage.jpg

Het doel van acupunctuur is het lichaam terug in evenwicht brengen. Dit gebeurt door het inbrengen van uiterst fijne naaldjes in welbepaalde punten, de zogenaamde acupunctuurpunten. Deze acupunctuurpunten liggen op meridianen. Emotionele of fysieke problemen kunnen de stroom van energie onderbreken door stagnatie, blokkage, of verlies van energie. Acupunctuur werkt door het herstellen van de doorstroming van energie (qi) door de meridianen in het lichaam. . 

De oorspong van cuppingtechnieken is terug te vinden in de Traditioneel Chinese Geneeskunst en is dus al eeuwenoud. 

Cupping heeft een diepgaande en krachtige werking met als hoofddoelen: het wegvoeren van verstorende energieën, het wegvoeren van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam en het oplossen van verklevingen in het bindweefsel.

Dit maakt cupping bij uitstek geschikt voor het verzachten of voorkomen van klachten als pijnlijke spieren, rugklachten, schouderklachten, spijsverteringsproblemen.

Fibromyssage

Deze behandelingsmethode is ontwikkeld voor mensen met fibromyalgie. 
De behandeling is afgestemd op de 18 'Tenderpoints' of de gevoelige plaatsen op het lichaam, in combinatie met de besproken klachten die je hebt.

Fibromyssage brengt niet alleen veel positieve effecten teweeg: het is ook de 

bedoeling om het zelfgenezend vermogen te activeren, waardoor het lichaam zelf stoffen zal aanmaken 

om de pijn te verlichten. 

Deze massage werkt ondersteunend en verbetert de levenskwaliteit, maar is geen medische behandeling 

en kan de reguliere zorg niet vervangen.

Acupunctuur

Cupping

Dry Needling

Dry Needling is geen acupunctuur, wel gebaseerd op de basis principes van het TCG en het is later een nieuwe behandelmethode geworden die op zichzelf staand is, overgekomen vanuit Canada. Dry Needling werkt op specifieke Triggerpoints (TGP).

Dry Needling betekent dat er met een naald in het bindweefsel/spier wordt geprikt. De naald maakt daarbij een op en neer gaande beweging om zo een "Twitch" te creëren zodat de naald een reactie uitlokt die via het zenuwstelsel het zelfgenezend vermogen stimuleert.

Tui Na is een eeuwenoude  massagetechniek die is gericht op de energiestromen door het lichaam. Hierbij worden verschillende massagetechnieken gebruikt - zoals kneden, rollen en het bewerken van specifieke drukpunten - om zo jouw lichaam weer in goede conditie te brengen. Tui Na helpt bij het verminderen van stress, gespannen spieren en zorgt voor een algeheel gevoel van ontspanning.

Deze traditionele massagevorm biedt een hele reeks voordelen, zowel fysiologisch als psychologisch, en zorgt ervoor dat het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd zodat je lichaam zichzelf kan genezen.

 

Hot Stone

Deze vorm van massage stimuleert de vrije doorstroom van je levensenergie (Qi) door het lichaam. 
Met behulp van Tui-Na en met warme stenen op de meridianen en acupressuurpunten. Hierdoor worden lichaam en geest in balans gebracht.
Tevens wordt de bloedcirculatie bevorderd, waardoor toxines beter afgevoerd worden. Organen en spieren zullen dankzij deze dieptereiniging beter functioneren en ook het immuunsysteem wordt versterkt.

Moxa

Moxa ofwel bijvoetkruit (artemisia vulgaris) heeft een verwarmende werking. Dit kruid kan op verschillende manieren toegepast worden.

Moxa wordt gebruikt om o.a. de acupunctuurpunten te verwarmen. De warmte van de moxa dringt diep door tot in de acupunctuurpunten en zal daar de energiestroom ofwel Qi stimuleren. De toepassing hangt af van de aard van de klacht. Met name bij klachten waar een vorm van blokkades, koude of leegtes naar voren komt, bij ernstige vermoeidheid, blessures (kneuzingen en verstuikingen) en gewrichtspijnen kan moxa een heilzame werking hebben.

Tui Na

Guasha.jpg
Moxa.jpg
massage

Voorbeeld van een Tui-Na massage

"Tui" betekent "duw", en "Na" betekent "greep". Tui-Na spreek je uit als Twiena.

Pas sinds kort begint deze therapie meer en meer door te dringen in het westen.

Met onderstaand videofragment krijg je een duidelijker beeld wat een Tui-Na massage inhoudt. 

Tui-Na heeft als doel de Qi-stroom in het lichaam en de meridianen in balans te brengen. Tui-Na maakt gebruik van een heel scala aan krachtige, diep inwerkende technieken om de Qi te manipuleren, zoals knijpen, duwen en kneden.

Tui-Na wordt in China toegepast vanaf de leeftijd van vijf jaar. Baby's en jonge kinderen worden op een andere manier behandeld. Hun meridiaanstelsel is nog niet volledig ontwikkeld.

Tui-Na is veilig. Als er op een verkeerde plaats druk wordt uitgeoefend, blijft het resultaat uit en verschijnt er misschien een blauwe plek, maar kwaad kan het niet. De Qi-stroom komt na verloop van tijd vanzelf weer in balans.